dijous, 16 de febrer del 2012

Comité d'Avaluació i Seguiment del PINA

Trobada dels membres del Comité, el dijous 9 de febrer.

S'ha reunit el Comitè d'Avaluació i Seguiment del PINA - Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Anitc- el dijous 9 de febrer. Aquest Comitè es reuneix anualment per fer el seguiment i avaluació de les accions de les Llei de Barris dutes a terme pels diferents municipis de Catalunya. El mes de febrer aquest òrgan es reuneix per avaluar les accions que es duen a terme en el marc del PINA, Llei de Barris del Nucli Antic a Vilanova i la Geltrú. Les persones que en formen part són el responsable de l'Oficina de Gestió del programa de Barris, dels serveis territorials de programes del SOC, i de la Unitat de Coordinació de l'Inacasol, així com també per regidors i tècnics de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i entitats del Nucli Antic. 

El projecte del PINA ha estat prorrogat fins al 31 de desembre de 2012, i es destinarà enguany 300 mil d'euros a la promoció del barri en aspectes culturals, socials i econòmics. Les accions previstes a desenvolupar estan relacionades amb la promoció i dinamització comercial, la mobilització dels immobles comercials buits, la promoció cultural i el manteniment de les visites i rutes guiades i les accions socials per a col·lectius vulnerables. En l'àmbit social es desenvoluparà la participació activa en iniciatives de caire social i ciutadà i es mantindran els acords amb el SOC en relació als Plans d'Ocupació. 

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. Durant la sessió   s'ha donat a conèixer el conjunt d'accions realitzades en el PINA durant l'any 2011 i principis del 2012: els projectes destinats a la promoció cultural i econòmica del Nucli Antic com són les visites guiades, la nova senyalització patrimonial, la carta de colors o la reedició del mapa comercial del barri. I accions socials com els projectes d'envelliment actiu per a gent gran, el casal i reforç escolar per a infants, el banc del temps, els cursos de català i coneixement de l'entorn per a persones nouvingudes o la formació per a dones en situació d'atur. També s'han desenvolupat diversos plans d'ocupació finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya durant el 2011. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada