dimecres, 18 d’abril del 2012

Perruqueria Amistat

Una de les característiques del comerç del Nucli Antic és l’amplia oferta de serveis a les persones, sobretot de centres de salut i bellesa.  El comerç d'aquesta setmana és una perruqueria i barberia d'homes del carrer de l'aigua.  Parlem amb Hicham, barber de la perruqueria Amistat. Ens explica que el nom de la perruqueria “Amistat” és perquè ell entén el seu ofici més que com un treball, com un servei proper al client, i una manera de conèixer als altres.  

En Hicham fa quatre anys que va obrir aquesta perruqueria d’homes i barberia al carrer de l’aigua. D’origen marroquí, és procedent del poble Larache, ciutat petita al nord del Marroc, on es va treure el títol de barber. Té més de 10 anys d’experiència com a barber, i a més de treballar en el seu país d’origen, també ha treballat a Arabia Saudí. En Hachim, a més de barber, és llicenciat en el seu país en Química, especialitat en minerals orgànics. 

En relació a l’ofici de la barberia ens explica que és un servei molt sol·licitat al seu país d’origen i que tan joves com gent gran van a la barberia amb freqüència. Pel que fa a la demanda de clients que s'ha trobat a Vilanova i la Geltrú, troba que el servei de barberia és possiblement més sol·licitat per la gent gran i, que com a centre de bellesa masculina, tenen més demanda del servei de perruqueria. L’encant del servei que dóna és el treball en sí mateix. Ho fa per vocació i ho gaudeix. En la seva trajectòria com a perruquer i barber ens comenta que hi ha diferents maneres d'entendre aquest ofici. Per exemple, a Aràbia Saudí, prèviament a l'afeitat, s'inclou una neteja de cutis al client per deixar-li la pell ja preparada. Sobre els productes estètics amb els que treballa, comenta que té diverses marques. Com ha novetat fa poc que té a la venta imitacions de perfum d’home de la marca Larome

 En un principi la majoria de clientela que atenia eren nouvinguts de països extra comunitaris, com Marroc. Amb el temps, cada vegada té una clientela més àmplia, que no es caracteritza per la nacionalitat, sinó que és gent de tots els orígens, tant persones autòctones com nouvingudes. Ens comenta que la sensació que té és que algunes persones, en un principi tenen estereotips cap als comerços regentats per persones nouvingudes, però una vegada et coneixen, es perden els prejudicis. 

En relació a això, val a dir que el novembre del 2011 va tenir lloc a Barcelona el  Primer Congrés de Comerç i Nouvinguts (PIMEC, 2011) on es van extreure un recull de conclusions que donen una visió actual i amb perspectiva de la diversitat del teixit comercial. Una de les reflexions és que "els comerciants nouvinguts  han regenerat el comerç urbà de proximitat a molts municipis catalans i eviten, conjuntament amb els comerciants autòctons, que els carrers i nuclis urbans es desertitzin en termes comercials". 


 



La perruqueria Amistat està al c/ del’aigua, 78. Els horaris són de dilluns a dissabte de 9,30 14 hores, i de 16,10 a 21 hores. 
Podeu concertar hora al telèfon 678.074.920. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada