dimecres, 2 de maig del 2012

Cumulonimbus



Aquesta setmana parlem amb l’Eva i el Francesc, una parella jove i amb idees creatives que han obert una botiga de roba de segona mà fa sis mesos al Nucli Antic. L’Eva és natural de Manresa i porta 9 anys vivint a Vilanova i la Geltrú i en Francesc és d’origen vilanoví i porta vinculat a la vila tota la vida.  La filosofia d’aquest negoci està en relació amb la seva mentalitat, i la manera que tenen d’entendre el consum. Boguen pel reciclatge de roba com una manera d’intercanvi i consum sostenible. Consideren que en el context de crisis socioeconòmica en el que ens trobem potser hi hagi més persones que es sensibilitzin en noves formes de consum. La filosofia de Cumulonimbus respon a noves tendències que es materialitzen en nous formats de mercat que cada dia compten amb més clients, ja sigui venedors o compradors. L’Eva i el Francesc ens comenten que un element important per ells es que cada vegada compten més amb la complicitat dels veïns.



A Cumulonimbus hi ha un ventall de roba ampli i per tots els gustos:  des d’un estil més casual i hippie, a peces vintage i retro.  I la  classe de roba que tenen és diversa: des de jaquetes, abrics, pantalons, vestits, faldilles i cotilles per dibuixar el cossatge de les dones.  La idea principal d’aquest establiment és agafar roba de segona mà, desmuntar-la i redissenyar-la, i fer una peca nova de roba. Compren roba i alguns complements de segona mà en bon estat per després tornar-los a vendre a un preu rebaixat i accessible. Fan una primera valoració de la peca, la seleccionen i pacten un preu amb el propietari i mantenen la peca en el dipòsit. Si es ven la peca de roba, els beneficis són a parts igual: el 50 % pel propietari que ha venut la peca i l’altre 50 % a Cumulonimbus, qui fa la venta directa al consumidor. Alguna roba de segona mà que venen passa per un procés d’elaboració i millora: neteja, i redisseny de les peces. En aquest sentit hi ha un treball creatiu per part d’ambdós ja que personifiquen moltes peces de roba. En alguns casos desmunten totalment la peca de roba i en creen una altre amb els retalls i roba. Val a dir que en Francesc està estudiant a l’EMAID un curs de tall i confecció per perfeccionar la tècnica de cosit.

A més de roba de segona mà també tenen peces de roba nova, bijuteria i manualitats. Podreu trobar molts estils de cotilles, i ara com a peca d’última temporada tenen un sortit ampli de vestits eivissencs. També fan arranjaments de peces de roba: baixos de pantalons, cremalleres, etc. Pel que fa la bijuteria, ens comenten que venen joies elaborades per ells mateixos i per algun veí.  Tenen joies amb estil vintage,  hippie i peces de bijuteria més sofisticada. Podeu consultar el seu Bloc, on exposen molta de l'oferta de roba i complements que tenen. 

El logotip i imatge de Cumulonimbus és un cor amb ratlles blanques i negres que respon a l’estètica burlesque. Han decidir tenir una imatge pròpia de la botiga perquè li doni un aire més personal i casolà. A més, han elaborat coixinets en forma de cor en el que sostenen algunes mostres de bijuteria. Com a curiositat val a dir que a més del to personal en el logo, el mot  "cumulonimbus" significa aquell fenomen atmosfèric produït per una concentració de núvols de gran desenvolupament vertical que donen un efecte estètic de cotó a l'aire. 

Val a dir que és un dels establiments vilanovins que s’ha adherit al Turuta, projecte que dóna suport al consum de productes i serveis de proximitat. Aquesta és una moneda social que facilita l’intercanvi entre aquells establiments i activitat econòmica que accepten el turuta com a moneda social. Així doncs, venen roba o bijuteria que poden cobrar en un tant per cent en turututes, i un altre tant per cent en euros.



Cumulonimbus està al c/ Snt. Pere, 34. 
Per contactar amb ells els podeu trucar al 
608.584.429, o per email a cesc-eva@hotmail.com
També estan al l facebook: cumulonimbus.mye.name








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada