dimecres, 4 d’abril del 2012

Papereria i Joguines Celeste




En el cas dels comerços detallistes petits i mitjans, les habilitats per a la venda i la qualitat en l'atenció al client són determinants per al bon desenvolupament del negoci. Aquesta setmana parlem amb la Carmen, amb experiència a la venta al públic des de fa més de 30 anys. Ens explica una mica la seva trajectòria vinculada al comerç i l’atenció al públic i ens comenta que ja amb 17 anys va començar a treballar a la cadena de magatzems Europrix de Vilanova, un dels primer centres comercials de la vila on hi havia escaleres mecàniques. Posteriorment va obrir com a propietària un petit establiment a l'esmeralda del barri del Molí de Vent, Fotolang. Aquesta botiga va començar com un establiment de fotografies, i productes varis. 
 
Paral·lelament, va descobrir un local buit al carrer Pare Garí que li va cridar l'atenció. Necessitava reformes i mobiliaris, i va començar a rehabilitar-lo i adequar-lo per un nou negoci, una jugueteria que li va posar el nom de la seva filla “Celeste”. Ens comenta que quan va obrir aquesta botiga l’any 1989 no hi havia els edificis residencials que hi ha ara, i als voltants s’ubicaven les fàbriques FISA, i la fàbrica nova.  En els seus inicis, va començar a vendre juguets amb segell local, produïts a diferents comunitats autònomes. Mica en mica, la papereria i juguets Celeste va anar incorporant una venta al detall amb productes més diversos: a més de les joguines també va començar a vendre material d’oficina, revistes, i premsa. A més, també ven tot tipus de fascicles, per gent gran, per infants (Reyna Disney ens comenta que es dels que més es venen) i les últimes novetats anunciades. També es venen cromos per col·leccionar en àlbums d'esport i varis.

La Carmen ens comenta que l'història d'aquesta papereria està estretament vinculada amb la seva biografia personal, i això li dóna un alt valor sentimental. La rutina de la Carmen en relació a la botiga és la mateixa des de fa 23 anys. Cada dia es lleva a les 7 del matí, i obra amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Ens coment que encara té clients de fa 23 anys, quan va obrir el negoci, i per quasualitat, a la papereria s'ha trobat amb persones de la seva joventut que feia temps que no veia. L'encant d'aquesta papereria és el tracte personal que dóna als clients. Més enllà de vendre, la Carmen sap escoltar, ser discreta, i atendre les necessitats, i resoldre les consultes dels clients. A l'igual que altres comerços al detall o serveis a les persones que devenen llocs de trobada de clients, veïns o no del barri, aquesta papereria és un lloc de trobada que es caracteritza per ser una botiga molt personal. 



La Papereria i Joguines Celeste està al C/ Pare Garí, 9. Per contactar amb l'establiment podeu trucar al 93.893.98.32. Els horaris són de dilluns a diumenge de 8 a 14 hores. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada