divendres, 27 de juliol del 2012

Activitats al nucli antic del 27 al 29 de juliol



ACTES DE FESTA MAJOR

El Tingladu. Del dijous 26 al diumenge 29 de juliol a la plaça de les Neus. Enguany, l’entitat celebrà el 5è aniversari. 
Dijous 26 de juliol 
Torneig de Botifarra 
Divendres 27 de juliol 
Sopar del Correfoc i  DJ's vilanovins. Patxanga la txaranga. Eluaka 
Dissabte 28 de juliol 
CONCERT amb: Pastora. Mine!.  La Brigada 
Diumenge 29 de juliol 
Concert amb: Dr. Calypso. Miquel del Roig. Cesk Freixas. The Mamzelles


Organitza: Can Pistraus. 



Hissada de la Senyera. Després del seguici, hi haurà una representació escènica amb el toc de campanes i la hissada de la senyera. L’Actor Sergi Lòpez llegirà el poema “Assumiràs la veu del poble” de Vicent Andrés Estellés. El seguici previ surt de la pl. de Pau Casals, continua pel c. de l’Església i finalitza a la pl. de Sant Antoni.  Divendres 27 a les 19.30h. Organitza: Agrupació excursionista Talaia, Parròquia de Sant Antoni Abat, Pabordes de Festa Major.





Tradicional correfoc de Festa Major. El tradicional correfoc va començar a desfilar pels carrers de la ciutat el 1992, ara fa 20 anys. Aquell 1 d’agost, els seus impulsors, el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, van dissenyar un recorregut que es manté idèntic avui dia.
Organitza: Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú. Més informació: http://www.vilanova.cat/jsp/agenda/detall.jsp?id=15396

Recorregut: Pl. de les Neus, C. de la Bomba, Pl. de Sant Antoni, C. de l’Esglèsia, Plaça de Pau Casals, C. de Sant Antoni, Pl. Llarga, C. dels Mercaders, Pl. de les Cols, C. de Sant Gregori, Rbla. Principal, C. de l’Almirall Colom, C. de Sant Felip Neri, C. de la Fruita i Plaça de la Vila on es farà el fi de festa. Divendres 27 a les 22:30h a la Plaça de les Neus. 




Caminada popular familiar. Diumenge 29 a les 08:00h. De Vilanova a Cubelles i tornada. 12 km sense pendents i a prop del mar. Sortida i arribada als Jardins de Francesc Macià. Inscripcions a la Botiga de la FM o a la Talaia..  Preu: 2 euros. Organitza la Talaia i Pabordes de Festa Major.



Trobada de gegants. 40 è aniversari dels Gegants de la Geltrú. Diumenge 29 a les 17.30h . Sortida des de la Plaça de la Vila. Recorregut: Pl. de la Vila, C. de Sant Sebastià, C. de l’Almirall Colom, Rambla Principal, Pl. de les Neus, C. de Sant Gregori, Pl. de les Cols, C. dels Mercaders, Pl. Llarga, C. del Palmerar del Mig, Pl. del Pou, C. del Pont, Pl. de Font i Gumà, C. de la Torre i Pl. de l’Assumpció. Organitza: Colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú.

Cercavila i exhibició de Falcons. Diumenge 29 a les 19.30h.  Concentració a la plaça de les Neus, baixada per la rambla Principal i actuació a la plaça de la vila.



EXPOSICIONS

Exposició: Xino Xano cap el Tard. (Estiu. Arts escèniques, visuals, música). Visió creativa de Vilanova i la Geltrú enfocada des de perspectives personals, cadascuna d'una disciplina artística diversa, i amb la finalitat de mostrar l'acció creativa des d'una triple basant temporal, passat, present i futur. Els autors de les obres són en Ferran Ferrer Margalet, en Frances Pasqual i Moster i la Maria Garcia Rubio. 

Exposició de Xavier Cuenca, Geografia humana al centre d'art contemporani La Sala. L'Art escultòric de Xavier Cuenca neix de la seva voluntat, innata encara intensament treballada, de reflectir la vida com expressió d'una força interior i exterior que mai no acaben de fluir. El llenguatge artístic de Xavier Cuenca és propi però accessible mai no complica sinó que mira de donar-se a conèixer en relació amb el seu entorn més directe. L’exposició es podrà visitar fins el 15 de setembre. 

Els horaris del Centre d'Art Contemporani La Sala són de dimarts a dissabte de 18 a 21 hores. Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 hores. L’accés és lliure i gratuït. 

VISITES GUIADES

 Visitem Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals. Cal reserva prèvia per telèfon al Museu. 


Més informació: museupapiol@vilanova.cat.

Divendres i dissabte: de 10 a 13h i de 16 a 18h
Diumenge: de 10 a 14h

Les visites són amb guia i comencen a l’hora en punt. Divendres i dissabte la darrera visita és a les 12h i ales 17h. Diumenge a la 13h.


US RECORDEM...
Que el proper dimecres 1 d'agost, no hi haurà servei de Ludoplaça. La propera activitat serà dimecres 8 d'agost al Carrer de Sant Pere. 



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada