divendres, 16 de novembre de 2012

Activitats del Nucli Antic del 16 al 18 de novembre

VISITES GUIADES


Visites al Museu Romàntic Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals.

Divendres i dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Diumenge de 10h a 14h. 
Les visites al Museu són amb guia i comencen a l’hora en punt . 
Per reservar entrada podeu trucar al 938930382 o enviar un email a museupapiol@vilanova.cat. L'entrada general és de 3 €, i l'entrada reduïda és 1,5 €. 


Itinerari urbà. La Vilanova d'abans (Tardor. Museus.) Dissabte de 12.30 a 13.30 hores al Museu Romàntic Can Papiol. Vilanova i la Geltrú neix a mitjans del segle XVIII de la reunió de dues viles fins aleshores separades. En aquesta visita es farà un recorregut per ll'entremat urbà i de les edificacions més notables, entre les quals trobem Can Papiol com un clar exemple de la bona salut de Vilanova a principis del segle XIX. Les places són limitades. Les reserves es poden fer al 938930382 o a museupapiol@vilanova.cat El preu és de 5 € 
Més informació. 

EXPOSICIONS


Exposició "La Immaculada" (Tardor. Arts escèniques. Visuals) a La Sala, Centre d'Art Contemporani. Amb la intervenció del curador de l'exposició Óscar Guayavero i els creadors que formen part del projecte. La Immaculada neix d'una passió compartida pels organitzadors del Blanc Festival, Arts Gràfiques Orient i Óscar Guayabero per les màcules, les proves d'impressió que s'utilitzen per estabilitzar les tintes i ajustar-les. Hi ha una juxtaposició de tres camins en aquesta exposició: com si d'una màcula es tractes. Més informació
A.C.Ateneu Vilanoví. Exposició "Com Menjar-nos el Sud: Els Impactes del Nostre Consum a l'Amèrica Llatina". Exposició cedida per Xarxa de Consum Solidari. Aquesta exposició ha estat ideada per la campanya "No et Mengis el Món" i vol mostrar algunes de les conseqüències de la desaforada pràctica consumista dels països del Nord. En aquesta mostra es facilitarà la comprensió d'un procés que mercantilitza societats i naturaleses. Horari de 19 a 22 hores. L'accès és lliure i gratuït. 


Bordegassos de Vilanova. Exposició del 40è Aniversari de la Colla al Foment Vilanoví (Carrer Santa Madrona, 1) els divendres de 19 a 21 hores; els dissabtes de 18 a 21 hores i els diumenges de 18 a 20 hores. Aquesta exposició tindrà lloc fins el 25 de novembre. A més, aquest dissabte hi hau`ra un Concurs de truites dels bordegassos (cal apuntar-se al local). Més informació


MERCATS 
Mercat d'Artesania d'Autor, aquest cap de setmana, de 10 a 21 hores, a la plaça de les Neus.  L'Associació d'Artesans de Vilanova organitza un mercat d'artesania d'autor a la plaça de les Neus el segon cap de setmana de cada mes. 


PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Secretaria del Banc del Temps (Primavera-Estiu. Centres Cívics). El Banc del Temps és el primer banc que funciona sense diners i on la moneda d'intercanvi és el temps. Si vols rebre més informació sobre com pots intercanviar el teu temps, o inscriure't al BT pots anar  a la Secretaria del BT tots els divendres de 18 a 20 hores al Centre Cívic de la Geltrú (Plaça de l'Associació d'Alumnes Obrers, s/n). Podeu consultar el DÍPTICEl preu és gratuït. Organitza el Projecte Integral del Nucli Antic. Més informació. 


Últims dies per inscriure's a la 5a Edició del Mercat de 2a Mà i d'Intercanvi. Fins el 18 de novembre estarà actiu el termini d'inscripció per participar en la 5a Edició del Mercat de 2a Mà i d'Intercanvi organitzat per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest mercat serà a la plaça de les Casernes i parteix de la filosofia de les 3R: Reutilitzar, Reciclar i Reduir. Aquest és un dels actes de les Jornades Troba't al Nucli Antic que tindran lloc el 30 de novembre, 1 i 2 de desembre. Les inscripcions són gratuïtes i s'han de fer per via telemàtica. Podeu consultar les BASES per participar en aquest el mercat de 2a mà. Més informacióCONCERTS

Assaig obert de la Camerat Eduard Toldrà, sota la direcció d'Edmon Colomer, avui divendres 16 de novembre, a les 11.30 fins les 13 hores a l'Auditori Eduard Toldrà. L'accès és gratuït. Organitza la Regidoria de cultura i Regidoria del Pla de la Gent Gran. 


Miralls. Toldrà-Falla-Milà. Aquest concert es crea coincidint amb els actes del 50è aniversari de la mort del reconegut compositor vilanoví Eduard Toldrà que se celebra aquest 2012. A més, es fa la presentació de la nova formació orquestral Camerata Eduard Toldrà (CET), successora de la ja desapareguda Orquestra de Cambra del Garraf. S'interpretarà obres d'Eduard Toldrà, Manuel de Falla, Leonar Milà.. i molt més !

  • 16 de novembre de 2012, a les 22 hores, a la Sala Gran, amb una durada de 70 '
  • 18 de novembre de 2012, a les 19 hores, a la Sala Gran, amb una durada de 70 '
El preu és de 16 €. Més informació.


ITINERARI PEL NUCLI ANTIC 


Autoguia per 12 punts emblemàtics. Aprofiteu aquest cap de setmana per anar a visitar el Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú !  Si voleu passejar pel Nucli Antic coneixent els indrets més interessants i atractius de la zona, ara ho podreu fer ajudats d’una autoguia cultural. S'explica de manera detallada els diferents indrets i s'il·lustra un mapa-guia per seguir l'itinerari d'una manera amena. Es recomana començar a la Plaça de les Neus i acabar a l'església dels Josepets. 

Us podeu descarregar l'autoguia en vairs idiomescatalàcastellàanglès o francès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada