dimarts, 5 d’abril del 2011

Activitats programades en commemoració al Dia Mundial de l'Activitat Física

Aquest dimecres 6 d'abril es celebra el dia mundial de l’activitat física. És un acte que té els seus orígens al 2002 per la OMS –Organització Mundial de la Salut- mitjançant la resolució “Insta als Estats Membres a celebrar anualment un dia Move for Health” (Per la teva salut, mou-te).  El missatge principal és que diàriament  al menys s’ha de realitzar 30 minuts d’activitat física moderada pel benestar físic i mental de les persones. Amb aquest motiu, durant la jornada de celebració o els dies propers a l’acte, les administracions locals conjuntament amb el teixit associatiu dels municipis, organitzen esdeveniments i actes que promouen el benestar físic i mental de les persones a través de l’activitat física. Les activitats d'enguany organitzades arreu de Catalunya, estan recollides als esdeveniments enregistrats pel PAFES- Pla d'Activitat Física Esports i Salut de la Generalitat de Catalunya-. 

A Vilanova i la Geltrú es celebrarà aquesta jornada el mateix dimecres 6 d'abril en alguns centres d'educació secundària a través de torneigs esportius: trobada d'atletisme dirigida als instituts que se celebrarà, de les 15.30 a les 17.30, a les pistes d'aletisme.

També s'organitzen actes en els que hi pot participar tothom. LA.E.Atalaia, una de les entitats ubicades al Nucli Antic, organitza una Cursa de Muntanya i una Caminada el diumenge 10 d’abril al matí.  L’acte comença a les 10 fins les 13 hores i s’inicia al Camping Vilanova Park (carretera nº BV2115 de Vilanova i la Geltrú a l'Arboç, al km 2,5.). Enguany és la vuitena edició que s'organitza i consisteix en una caminada popular i dos recorreguts d’11 i 22 km. Depenent la categoria amb la que es participi els diferents recorreguts tenen diferents hores de sortida (entre les 8.30 i les 9.30h). En acabar, tots els participants tindran un record de la cursa. Les inscripcions es poden fer online, o presencialment a l’A.E.Talaia, o a les botigues de Vilanova i la Geltrú: InterSport Olaria, XTerra, Evasion Running.

- Per saber-ne més, consultar les bases de participació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada