dilluns, 23 de maig del 2011

Activitats del Casal del Nucli Antic


El Casal del Nucli Antic és un espai extraescolar i de lleure per a infants de 8 a 12 anys, que es realitza els dimarts i dijous a l’Orfeó Vilanoví de 17.30 a 19.30h. Hi ha dos monitores que organitzen i dinamitzen les activitats en les que hi participen periòdicament uns dotze nanos. Un dels objectius del Casal del Nucli Antic és donar suport al desenvolupament integral dels nens i nenes en el procés de descoberta i formació de la identitat a través de les activitats diverses que es desenvolupen, compensar algunes mancances socioeducatives, i donar a conèixer als nanos les diferents entitats i serveis de la zona en la que viuen, per tal de fomentar la participació activa d’aquests.


S’organitzen actuacions diverses: des de jocs per treballar habilitats socials i valors a través d’activitats com el cinefòrum, jocs de taula, tallers de cuina, manualitats i tallers intergeneracionals, a activitats per conèixer l’entorn com són tallers de castellers, visites guiades al nucli antic, a la fira d’artesans, etc. A més, també es fan activitats esportives com són la participació en el Rocòdrom-mur artificial d’escalada, entre d'altres,  i alguna sortida de cap de setmana.

En línia a les activitats de descoberta de l’entorn, el passat dimarts 3 de maig, els nens i nenes del casal del Nucli Antic, van realitzar una visita guiada per conèixer millor la història del seu barri. La visita va anar a càrrec de  Blanca Giribet, qui ha redactat els textos històrics de l’exposició urbana del Nucli Antic així com de l’Autoguia que s'ha publicat recentment per visitar la zona. La dinàmica de visites guiades al Nucli Antic està tenint la seva rèplica en d'altres serveis municipals de Vilanova i la Geltrú com són l'Espai d'acció de Llevant, Mar i Ponent que han permès que nens i nenes d'altres barris coneguin la història del Nucli Antic. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada