dimecres, 7 de març del 2012

Merceria Arc en Ciel



Aquesta merceria porta en actiu des de l’any 1966. És un negoci familiar regentat per tres generacions: la Rosa Masso Casañas, la Carme Bertran, i actualment la Cristina Bertran. La Cristina Bertran regenta la merceria Arc en Ciel des de l’any 1992. Aquesta és una merceria de barri que ven una mica de tot: bijuteria, perfumeria, cosmètics, complements varis com cremalleres, fils, cintes, i algunes peces de roba, tant interior com per infants. Treballa amb vàries marques però les més destacades són Golden Lady per les mitges i la casa Cedib per cosmètica facial. Els productes que ven més són maquillatge per la cara, mitges, els perfums d’imitació de la casa Saphir i peces al detall típics de merceria: fils i cremalleres. I si teniu alguna peça de roba per arreglar com cremalleres de pantalons o botons descosits, també les podeu portar a la merceria.




A la Cristina, el que li agrada més del treball a la merceria és l’atenció cara el públic ja que té un contacte directe i personal amb els clients. Coneix molta de la gent que viu el barri de tota la vida i ha vist créixer noves generacions. Ens comenta que hi ha una diversitat de clients en quan a edat i procedència. Ve des de gent jove, gran, com de Vilanova o d’altres municipis, sobretot del voltant de Vilanova i la Geltrúcom Cubelles, Canyelles o Cunit.


Una de les singularitats que hi podreu trobar a la merceria Arc en Ciel són els clavells de comparsa fets a mà. Els fa la mateixa Cristina: compra el material pels clavells i els confecciona manualment. Sol utilitzar roba plastificada per fer els pètals i paper engominat o paper pinocho per elaborar la tija. Ho posa en un filferro, ho munta i ho enganxa a la tija, creant un clavell. Pel que fa el color de la rosa els tenyeix de qualsevol gamma cromàtica que li demanin: des de negre fins a blau. I a més, elabora els clavells de qualsevol mida, tant pels més menuts com per a adults. Ven els clavells tant a entitats com a clients particulars. Ens explica que ja ha fet clavells per encàrrec a entitats vilanovines com els Gegants de Vilanova, els Bordegassos o la Gran Penya. La Cristina fa els clavells per encàrrec en dues o tres setmanes d’antelació. Fa una primera prova, i si a l'entitat li agrada llavors elabora la quantitat de clavells que li demanin. El preu dels clavells petits és de 3,50 i dels clavells grans 4,50.


Podeu trobar la merceria i perfumeria Arc en Ciel al c/ de l'Aigua, 91Els horaris són de dimarts a dissabte de 9.45 a 13 hores de la tarda, i de 17 a 20.30. Els dilluns obra només per la tarda. A l’estiu els horaris són de 17.30 a 21.00 hores. Podeu contactar-hi a través del telf: 93.893.08.57 o 620.68.42.04.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada