dimecres, 18 de maig del 2011

Caminada dels usuaris del Banc del Temps pels Colls Miralpeix

El Banc del Temps és una xarxa de persones que intercanvien serveis sense utilitzar els diners i on la moneda de canvi és el temps. Actualment, el servei del Banc del Temps que hi ha a Vilanova i la Geltrú és gestionat per l'Oficina del Nucli Antic i hi participen unes 75 persones, en    el que s'intercanvien més de 60 serveis. Aquests serveis es caracteritzen per la seva diversitat i que el servei no ha de ser un intercanvi directe amb l'usuari que te l'ha ofert o al que tu li has donat  un servei determinat. Allò que caracteritza el Banc del Temps és la seva manera d'entendre l'intercanvi de serveis entre persones, i és que l'abal no és el paper moneda sinó el temps de cadascú, en forma de xec, per portar un control de les hores que es donen i es reben en serveis, i a més, és un servei que inclou a tothom, ja que tots podem oferir i rebre quelcom que s'ajusti a les nostres necessitats, o a les altris.  

Una de les característiques de molts dels usuaris d'aquest servei és el seu dinamisme i activitat, i és que aquest diumenge passat pel matí es va organitzar una caminada pels Colls Miralpeix amb els usuaris del Banc del Temps. Es va sortir a les 9 hores de l'Ermita de Sant Cristòfol (a la pujada del Far) i es va fer una caminada d'uns 10 km  fins a Sitges, tornant a Vilanova al migdia, a les 13 hores.  Hi van assistir una vintena de persones entre usuaris del Banc del Temps i acompanyants. 

Val a dir que actualment, la Secretaria del Banc del Temps està en un procès de canvi, ja que fins ara es gestionava directament des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú-Oficina del Nucli Antic-, i ara s'està derivant una part de la gestió del Banc a una desena d'usuaris del Banc del Temps. Aquests s'encarregaran de fer algunes tasques de gestió com són: informar del projecte, fer entrevesties als interessats en participar, actualitzar el llistat de serveis, recollir i comptar els xecs de temps, etc. 

Si voleu rebre informació o inscriure’s al Banc del Temps podeu adreçar-vos a la Oficina del nucli antic (C/ Major 39), o trucar al 938140000 (ext 2047) i per correu a nucliantic@vilanova.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada