dijous, 28 de juny del 2012

Protecson


Aquesta setmana parlem amb el Marcel i la Mari, parella que regenta Protecson des dels anys 90. En Marcel és electricista de professió i vocació, i va començar en aquest ofici fent instal·lacions d’alta tensió. Una cosa el va portar a l’altre, i amb la Mari van decidir a obrir una botiga a la rambla samà, als anys vuitanta. Van començar com a empresa de seguretat i muntatges d'autoradios, i d’això el nom Protecson, que fa al·lusió a Protección i Sonido. A principis dels noranta van decidir especialitzar-se en la venta i instal·lació d’aparells de so i complements varis pel cotxe i es van traslladar a un local del carrer pare garí. Quan van venir a aquesta zona, hi havia la fàbrica nova, especialitzada en tèxtils. Antany el carrer pare garí era un torrent i va tenir als voltants terrenys agrícoles. A nivell personal van decidir obrir aquest negoci perquè el sector de la imatge i so aplicat a l'automòbil els hi agrada i els feia il·lusió tenir un negoci propi. També matisen que tenir una negoci familiar, si bé dóna satisfaccions, també implica sacrificis, ja que ambdós estan darrere el taulell i en determinats moments s’han d’alternar horaris per poder conciliar la vida laboral amb la vida familiar.



Protecson són un servei especialitzats en venta i instal·lació d’equipaments de so, imatge, multimèdia i altres complements com per exemple alçavidres elèctrics i tancament centralitzats o llums pels cotxes. Fan instal·lacions per cotxes, autobusos i camions, d’equips de so, imatge, multimèdia i alarmes, amb localització de posició si convé també. Com a producte estrella ens comenten que venen equips de navegació per cotxes: el portàtil o TomTom, i el fixe, amb pantalla grossa. A més, tenen adaptadors i cablejat especial per cada cotxe: carcasses específiques per cada marca (Audi A4, Seat Leon, etc). Respecte això, senyalen que com empresa tenen força stock per adaptar-se a les necessitats de consum actual. Hi hagut una evolució significativa del sector del so i complements per automóvil al llarg dels últims anys ja que s’ha sofisticat molt l’electrònica. Pel que fa el so, al principi tocaven sobretot autoradio i altaveus com radiocassets. L'aparició i comercialització del carregador de CD va ser el punt d'inflexió que va posar molta distància entre el casette i els sistemes de so actual. Des de fa uns anys el que abunda són els equips multimèdia, que és la transmissió d'informació conjunta en medis i formats simultanis a través de la imatges, so i text.

Treballen per grans marques com Kenwood, Pioner i Parrot. Són instal·ladors i distribuïdors oficials de molts dels seus productes. Val a dir que en Marcel i la Mari estan al dia de les últimes novetats: cada vegada que una de les marques oficials amb les que treballen treu un producte nou, es reciclen i actualitzen els seus coneixements de com funciona. Senyalen que per estar al dia de l’avanç dels aparells multimèdia i de so dels cotxes, es necessita una formació que faciliti coneixements, i que aquests són acumulatius, per poder entendre la sofisticació del producte. Tenen el certificat d’instal·ladors oficials per l’empresa Parrot, que acredita a Protecson com a empresa qualificada per instal·lar els seus equipaments i productes, i assegura la garantia del producte.

Les ràdios cada vegada es venen més sense la incorporació de CD. La tendència és la venta de ràdios base amb moltes més prestacions i amb un preu econòmic i accessible. Ens parlen del sintonitzador per la era post-CD com és el model MVH-1400 USB, el qual té incorporat USB, control de l’Ipod i amb possibilitat de connectar Mp3 o Mp4. Està dissenyat per reproduir música únicament des de dispostius portàtils, com iPod o iPhone i dispositiu USB o un teléfon o reproductor de música. Aquesta ràdio és estàndard, amb possibilitat d’incorporar-se a qualsevol vehicle.

Ens comenten que la venta dels diferents productes que tenen és en funció de les necessitats de cada vehicle: segons la seva mida, potència, entre d’altres característiques. El tipus de clientela que ve és diversa , des de particulars a empreses vàries. La mitjana de serveis que ofereixen més són les flotes, o instal·lacions a empreses amb més de 4 vehicles. Majoritàriament, la gent que consumeix productes multimèdia i de so per a automòbils són gent jove, més al dia en les últimes tecnologies i productes multimèdia, o les persones amb un poder adquisitiu mitjà-alt que volen adaptar el seu cotxe a noves necessitats. Val a dir que cada vegada més, les famílies amb fills consumeixen accessoris d’imatge com són les pantalles per DVD, una manera de fer un viatge llarg mirant una pel·lícula durant el trajecte. Pel que fa l'origen dels clients, ens comenten que també els hi ve gent de forces indrets, des de fora de Catalunya com , Saragossa o Sevilla, i gent de la comarca del Garraf o el Baix Llobregat com Cornellà.

Protecson ha fet serveis exclusius com la instal·lació d'equips de so a ferraris i flotes d’autobusos. Protecson fa les instal·lacions i revisió d'aparells d'imatge, so i multimèdia al mateix establiment, on tenen un taller adaptat.


Pel que fa les promocions, ens comenten que aquestes són constants. Els preus que tenen ja són força ajustats i accessibles a la demanda. I a més, ofereixen un servei complet i personalitzat com és la reparació d’aparells i complements pel vehicle. En relació a això, ens comenta que es diferencien d'altres empreses en quan a que, si ve un client per canviar una peca determinada, primer valoren si es pot arreglar. En el cas que es pugui arreglar fan una reparació a un cost molt més baix del que els hi hagués costat una peça nova. Si es pot arreglar una peça perquè comprar-ne una de nova ? És una manera d’estalviar-li els diners al client, i alhora, d’assegurar-nos una satisfacció per part d’aquest. I per això molts d’ells repeteixen i tornen a Protecson. 

Protecson està al C/ Pare Garí, 7. Els horaris són de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores, i de 17 a 20.30. Podeu contactar amb ells al 938141887 o a protecson@terra.es




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada