dilluns, 4 de juny del 2012

Setmana del Medi Ambient


En motiu de la 1a Fira Ambiental a Vilanova i la Geltrú, durant aquesta setmana es dinamitzaran diferents activitats de caire lúdic, esportiu i complementari en diferents espais de Vilanova i la Geltrú. L'objectiu de les diferents activitats és posar de manifest el principal perill de l'estrès ecològic i climàtic que pateix el planeta, com per exemple la pèrdua de recursos i de la biodiversitat i l'empitjorament de les condicions d'habitalibilitat de moltes regions geogràfiques que comporten problemes socials com l'augment de la desigualtat social, i en els pitjors casos, l'increment de la pobresa. Amb aquest motiu, els actes que es celebraran en aquesta fira pretenen sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de la lluita ambiental i la protecció del territori. 


L'acte inaugural té lloc el dimarts 5 de juny, dia mundial de medi ambient segons Nacions Unides, amb la lectura escolar del manifest "Tenim cura del nostre planeta" per part dels alumnes de primària i secundària de diferents centres de la vila. Tot seguit el meteoròleg  Tomàs Molina parlarà sobre "El clima i el medi ambient". Aquest acte es celebrarà a l'Auditori Eduard Toldrà d'11 a 12.30 hores. 

Les activitats centrals de la Fira es celebren el diumenge 10 de juny, amb ocupació de 12.000 metres quadrats a l'aire lliure que inclou varis espais: el Mercat de 2a mà i d'Intercanvi  i l'Espai de la Solidaritat, on hi haurà l'oficina de canvi local i el Banc del Temps, aquest diumenge a la plaça de les Casernes; l'Espai d'Artesania d'Autor a la plaça de les Cols ; l'Espai de l'Agenda 21 a la plaça Llarga; i l'Espai de l'Energia a la plaça de les Neus. Les activitats estan organitzades pel servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, juntament amb l'Institut Català d'Energia, la Diputació de Barcelona i el Consorci dels Colls i Miralpeix Costa de Garraf, i amb el suport del PINA -Projecte Integral del Nucli Anitc-.

Per més informació, podeu donar un cop d'ull al bloc de la Fira Ambiental
Podeu consultar el següent programa d'activitats durant la setmana: 


PROGRAMA D'ACTIVITATS






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada