divendres, 19 d’octubre del 2012

Activitats al Nucli Antic del 19 al 21 d'octubre


VISITES GUIADES

Visites al Museu Romàntic Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals.


Divendres i dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Diumenge de 10h a 14h. 

Les visites al Museu són amb guia i comencen a l’hora en punt . 
Divendres i dissabte la darrera visita és a les 12h i a les 17h. Diumenge a la 13h. Per reservar entrada podeu trucar al 938930382 o enviar un email a museupapiol@vilanova.cat
L'entrada general és de 3 €, i l'entrada reduïda és 1,5 €. Més informació

EXPOSICIONS
A. C. Ateneu Vilanoví. Exposició: "L'Aigua". Ecologistes en Acció. Un recorregut a través de vuit panells explicatius sobre la nova cultura de l'aigua, l'estalvi a casa i la xerojardineria. L'exposició ens convida a conèixer el recorregut del cicle de l'aigua i els usos que fem d'aquest recurs. L'exposició es pot veure a la seu social de l'entitat i l'accès és lliure i gratuït. Romandrà en actiu fins el 31 d'octubre a les 22 hores. 


CONCURS DE FOTOGRAFIA 2.0. del Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú. El 17 d'octubre va finalitzar el període per participar en el concurs. Ja podeu visualitzar l'àlbum de les fotografies que han presentat els diferents concursants al FLICKR de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Fototgrafies captades de diferents indrets del Nucli Antic: l'esglèsia de Sant Antoni, la plaça del pou, el carrer major... dóna un cop d'ull ! 

I el dimarts 23 d'octubre tindrà es dirà el veredicte dels/les guanyadors/es i es farà l'entrega de premis. L'acte tindrà lloc a les 18 hores a La Sala, Centre d'Art Contemporani. Les fotografies estaran exposades en una pantalla al vestíbul de La Sala durant el mes de novembre i desembre del 2012. 


XERRADES / PRESENTACIONS


A.E.Talaia. Presentació del llibre "El món des de l'Agut". L'autor del llibre, Josep Santesmases, presenta el seu llibre de poemes. Avui divendrs 19, a les 20.30 hores al local social de l'entitat (carrer comerç, 4). Organitza la Secció de Cultura de l'A.E.Talaia i l'Institut d'Estudis Penedesencs. 




Xerrada-Col·loqui: Les Entitats Ecologistes davant el món jurídic. A càrrec de José Félix Velasco Martínez, secretari i interventor municipal, i Jaume Marsé Ferrer, biòleg. Aquest dissabte a les 19.15 a la seu de l'Ateneu Vilanoví (plaça Llarga, 19).  En la xerrada es parlarà sobre: Els tres pilars de la democràcia ambiental -accés a la informació, a la participació i a la justícia; La prevenció i el control ambiental; i La protecció dels Espais Naturals a Catalunya. L'accès és lliure i gratuït. Organitza l'Agrupació per a la protecció del medi ambient, APMA

40È ANIVERSARI BORDEGASSOS DE VILANOVA

FEM RESSÓ ! Campanya de Micromecenatge que els companys dels Bordegassos de Vilanova estan duent a terme per tal de finançar els actes de celebració del Dia de la Colla en el seu 40è aniversari, on volen "FER-LA GRAN". Durant tot aquest cap de setpamana, del 19 al 20 d'octubre, i condicidint amb Santa Úrsula, Valls acollirà la segona edició de la Fira Castells. Enguany els Bordegassos de Vilanova hi participaran amb el marxendatge de la colla: samarretes, el mocador brodat o els imants bordegassos. Més informació



ITINERARI PEL NUCLI ANTIC 

AUTOGUIA PEL NUCLI ANTIC de Vilanova i la Geltrú. Si voleu passejar pel Nucli Antic coneixent els indrets més interessants i atractius de la zona, ara ho podreu fer ajudats d’una autoguia cultural. S'explica de manera detallada els diferents indrets i s'il·lustra un mapa-guia per seguir l'itinerari d'una manera amena. Es recomana començar a la Plaça de les Neus i acabar a l'església dels Josepets. 

Us podeu descarregar l'autoguia en vairs idiomescatalàcastellàanglès o francès.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada