divendres, 14 de desembre de 2012

Activitats al Nucli Antic del 14 al 16 de desembre

* En aquest espai del bloc s'anuncien tant aquelles activitats que es duen a terme tant al Nucli Antic, com aquelles entitats del Nucli Antic que dinamitzen accions en altres espais.

VISITES GUIADES

Visites al Museu Romàntic Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals.

Divendres i dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Diumenge de 10h a 14h. 
Les visites al Museu són amb guia i comencen a l’hora en punt . 
Per reservar entrada podeu trucar al 938930382 o enviar un email a museupapiol@vilanova.cat. L'entrada general és de 3 €, i l'entrada reduïda és 1,5 €. 

Visites guiades al Refugi antiaeri de l'Església de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrúaquest dissabte 15 de desembre, a càrrec del Consell Comarcal del Garraf. Es fa una explicació prèvia a dalt i posteriorment s'accedeix al seu interior per grups. Les places són limitades a 24 persones per visita. Al refugi es baixa en grups de 12 persones. Els organitzadors preguen confirmar assistència abans del dia 20 de nvoembre al mail patrimoni@ccgarraf.cat. Les visites es faran per ordre estricte de sol·licitud. Si no hi ha un nombre mínim de participants, la visita no es durà a terme. Les visites són a les 9.30 i a les 10.45h. El preu és de 5€. 

Itinerari urbà. La Guerra del Francès (Tardor. Museus). El dissabte 15, de 12.30 a 13.30h s'organitza l'itinerari urbà pels escenaris de la Guerra del Francès i la visita comentada al Museu Romàntic Can Papiol. La visita és una passejada per aquells carrers que varen convertir-se en escenari de la invasió napoleònica durant la guerra del Francès (1908-1814). La penetració de les tropes franceses a Catalunya va suposar que els primers i últims contactes de l'enfrontament tinguessin el territori català com a escenari principal. Les places són limitades. El preu és de 5 €. Podeu fer les reseves al 93.893.03.82 o a museupapiol@vilanova.cat 

EXPOSICIONS

Exposició: "La Immaculada" (Tardor. Arts escèniques. Visuals) a La Sala, Centre d'Art Contemporani. Amb la intervenció del curador de l'exposició Óscar Guayavero i els creadors que formen part del projecte. La Immaculada neix d'una passió compartida pels organitzadors del Blanc Festival, Arts Gràfiques Orient i Óscar Guayabero per les màcules, les proves d'impressió que s'utilitzen per estabilitzar les tintes i ajustar-les. Hi ha una juxtaposició de tres camins en aquesta exposició: com si d'una màcula es tractes. Aquesta exposició estarà en actiu fins el 13 de gener del 2013. Aprofita !


Els horaris de LA SALA són de dimarts a dissabte de 18 a 21h, i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h. Dilluns tancat. L'accès és lliure i gratuït.


Exposició: "Ardhara" (Tardor. Arts escèniques. Visuals) a La Sala, Centre d'Art Contemporani. A la Sala de les columnes. Ardhara és una exposició col·lectiva que dóna a conèixer l'obra que fan actualment els artistes: Jocelyne Marmottan Raventós, Joaquim Milà, Joan Nadal, Camil·la Pérez Salvà, Teresa Pla Belío, David Ribas Boldú, Jai Rius Pascual, August Rosell, Oriol Sàbat, Núria Serra i Barnades i Joan Tuset. 

Els horaris de LA SALA són de dimarts a dissabte de 18 a 21h, i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h. Dilluns tancat. L'accès és lliure i gratuït.


Exposició de Diorames de Pessebres i Figures Populars (Nadal i Reis). Aquest diumenge 16 de desembre a les 12h comença l'exposició habitual dels pessebres de l'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú, a més dels diorames construïts pels alumnes (i pessebristes del futur) del curset de formació desenvolupat recentment per la mateixa entitat. L'horari d'accès és de dilluns a dissabte de 19 a 20:30h, diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20:30h. L'accès és lliure i grauït. 
A.E.Talaia. Projeccio: 10 Trobades de Pubilles Escaladores, a càrrec de Rosa López Codony de l'A.E.Talaia, aquest divendres de 20.30 a 22 hores. Organitza Pubilles Sambarí. L'accès és gratuït. 

CONCERTS

Concert d'homenatge a Eduard Toldrà: Alumnes de violí i cello de l'ECMMMM, al Foment Vilanoví, avui divendres de 19h a 20.30h. Obres d'Eduard Toldrà i músics coetains. L'accès és lliure i gratuït. Aquesta és una de les activitats dinamitzades en els actes de l'any Toldrà, tot commemorant el 50è aniversari de la mort del mestre, 1895-1962. Més informació.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Secretaria del Banc del Temps (Primavera-Estiu. Centres Cívics). El Banc del Temps és el primer banc que funciona sense diners i on la moneda d'intercanvi és el temps. Si vols rebre més informació sobre com pots intercanviar el teu temps, o inscriure't al BT pots anar  a la Secretaria del BT tots els divendres de 18 a 20 hores al Centre Cívic de la Geltrú (Plaça de l'Associació d'Alumnes Obrers, s/n). Podeu consultar el DÍPTICEl preu és gratuït. Organitza el Projecte Integral del Nucli Antic. Més informació. 
ITINERARI PEL NUCLI ANTIC 


Autoguia per 12 punts emblemàtics. Aprofiteu aquest cap de setmana per anar a visitar el Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú !  Si voleu passejar pel Nucli Antic coneixent els indrets més interessants i atractius de la zona, ara ho podreu fer ajudats d’una autoguia cultural. S'explica de manera detallada els diferents indrets i s'il·lustra un mapa-guia per seguir l'itinerari d'una manera amena. Es recomana començar a la Plaça de les Neus i acabar a l'església dels Josepets. 

Us podeu descarregar l'autoguia en vairs idiomescatalàcastellàanglès o francès.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada