divendres, 18 de març del 2011

Dissabte d'activitats a la plaça de les Neus en motiu al Dia Mundial de l'Aigua

El 22 de març és el Dia Mundial de l’aigua. Enguany la temàtica és Aigua per les ciutats: responent al desafiament urbà, i té per objectiu mostrar, alhora que pressionar, als governs, organitzacions, comunitats i persones per un millor ús i gestió de l’aigua urbana. Es sol associar la problemàtica de l’aigua com un tema d’escassetat, quan en realitat és més aviat, un problema de distribució, i  sostenibilitat.

Amb aquest motiu, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza durant la tarda del dissabte 19 de març, de 17.30 a 20 hores, diverses activitats a la plaça de les Neus. Són activitats dirigides a tots, tant a petits com a grans. La finalitat és animar, alhora que fer reflexionar sobre la problemàtica de la gestió de l’aigua. Durant tota la tarda hi haurà instal·lat un estand informatiu sobre l’aigua, on s’assessorà sobre com fer-ne un ús sostenible, i s’obsequiarà amb un estalviador-reductor del vàter.  A més, s’han programat activitats d’animació pels més petits i grans, com l’Espectacle ambiental Lek: un viatge arreu del món, que tindrà lloc a les 18 hores a la mateixa plaça de les Neus.

La jornada de la Plaça de les Neus és organitzada pel Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA), la Companyia d'Aigües Vilanova i la Geltrú i el Projecte Integral del Nucli Antic.

A més, en motiu de la “Commemoració del 150è aniversari de la portada d’aigua a Vilanova i la Geltrú” s’ha promogut un concurs escolar en que participen diferents escoles en l’elaboració de fotografies i redaccions. Els premis es lliuraran el dimarts 22 de març al Saló de Plens de l’Ajuntament a les 17.30h.

Com a últim, fer menció d’un altre acte relacionat amb el dia internacional de l’aigua, i és un dels films que es projectaran en relació al cicle “FICMA tot l’any”. El dissabte 26 de març es projectarà al Bosc Cinema Municipal la pel·lícula Només una aigua, de Sanjeev Chatterjee i Ali Habashi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada