divendres, 11 de novembre de 2011

Activitats al Nucli Antic del 11 al 13 de novembre

ACTES A LA VIA PÚBLICA

Fira de Novembre

Aquest divendres dia 11 a les 11.30 hores hi ha l'acte d'inauguració oficial de la Fira a càrrec de l'Hble. Sr. Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder i Miralles. L'acte tindrà lloc a la Rbla de la Pau, al peu del monument a Francesc Macià. 

La Fira, que aquest any s'obre a la façana marítima de la ciutat, tindrà el parc de Baix-a-Mar com a partida del circuit comercial que dinamitzarà la ciutat des d'avui divendres fins el proper diumenge dia 13.

L'horari de la fira és de 10.30 a 21.30 hores. Programa de la Fira.

Bordegassos de Vilanova. 40ena diada de la Colla. 
Aquest diumenge dia 13, la colla castellera tanca temporada a plaça pròpia. 

A les 9 hores sortida de les Matinades de la plaça Soler i Gustems per recórrer el centre de la ciutat. Actuació dels Bordegassos a les 12.30 hores a la plaça de les Cols acompanyats pels Minyons de l'Arborç i la Jove Xiquets de Vilafranca. Més informació.     

EXPOSICIONS


“La Trencadissa” .  Del 28 d’octubre al 11 de desembre. Maria Rosa Taulés, Teresa Pujadas i Montse Cabezas.  La Trencadissa ofereix una reflexió entorn al recorregut creatiu de la ceràmica contemporània, la pèrdua del contingut formal lligat a la utilitat de l’objecte i com aquesta esdevé un mitjà expressió estètic estretament relacionat amb l’experimentació i la creació de nous llenguatges.

"Més enllà de Cumella"Del 21 d’octubre al 4 de desembre. L’exposició parteix d’una anàlisi de la creació ceràmica contemporània que permet mostrar la riquesa creativa d’aquest llenguatge a l’actualitat. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Més informació

"Quaderns de viatges imaginats". Continua l'exposició de les il·lustracions "Quaderns de viatges imaginats" de Sebastià Serra, a la Sala de les Columnes. L'exposició es podrà visitar fins el dia 8 de gener del 2012. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.                         

Centre Cívic La Geltrú:

“Casernes 1751”. Últims dies de l'exposició fotogràfica que fa un recorregut per la història de la Caserna de Cavalleria (actual plaça de les Casernes). Es va inaugurar el passat dia 2 de novembre i finalitzarà el proper dissabte dia 12. Més informació 

VISITES GUIADES

Museu Romàntic Papiol: L’entrada al Museu Romàntic Can Papiol és amb visita guiada a les hores en punt. El preu de l’entrada general és de 3 euros, i l’entrada reduïda de 1,5 euros (infants de 4 a 11 anys, estudiants fins a 25 anys, aturats, jubilats, pensionistes i famílies nombroses). Més informació. Divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13.

Descobreix el nucli antic: Un itinerari per diferents racons del nucli antic que us permetrà conèixer anècdotes històriques d'aquesta zona de la ciutat.

El dissabte dia 19 de novembre a les 11 hores a la plaça de les Neus. El preu és de 2€ i la visita té una durada de 2 hores. Encara hi ha places disponibles. Més informació.

Itinerari autoguiat pel nucli antic de Vilanova: Aquest itinerari cultural permet descobrir la història del nucli antic i gaudir de la seva riquesa patrimonial d'una manera senzilla i flexible ja que té un format autoguiat, és a dir, que el visitant pot fer-la el dia que vulgui i dedicar-hi el temps que consideri necessari. L'itinerari passa per 12 punts emblemàtics d'aquesta zona de la ciutat i te una durada aproximada d'1 hora. Descarrega’l a:  http://www.vilanova.cat/html/tema/urbanisme_i_habitatge/itinerari_cultural.html

ALTRES ACTIVITATS

Agrupació Excursionista Talaia
Inauguració de l'exposició fotogràfica "paisatges subterranis". Organitza: Grup Espeleològic Talaia. Avui divendres dia 11 a les 20.30 hores la local que l'entitat té al carrer Comerç, 4. Més informació.

Presentació del llibre "Futbol per la llibertat" de Ramon Usall. Una reflexió sobre el paper que aquest esport ha jugat en el combat per la llibertat dels pobles, la justícia social i contra el colonialisme, en la denúncia del feixisme i del racisme, o en la seva aportació a la lluita per les llibertats democràtiques. Avui divendres de 20.00 a 21.30 hores a l’associació cultural Ateneu Vilanoví.

Projecció del documental "The Cove". Documental que denúncia la matança anual de dofins al Parc Nacional Taiji, Wakayama (Japó). Dissabte dia 12 de 19.15 a 20.30 hores a l’associació cultural Ateneu Vilanoví.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada