Aquesta setmana
anem al El Bocao, restaurant especialitzat en ibèrics, vins i braseria.
Aquest establiment ha obert recentment, a l’octubre del 2011. Els propietaris del restaurant són dos
socis: en Faustino, proveïdor de pernils, i en Víctor, l’encarregat del
restaurant. El nom del restaurant és un joc del significat de la paraula d'ús col·loquial "bocao": el bocado és "mos" en castellà, i designa l'utinsili que es posa a la boca del cavall com a fre i que va lligat a les regnes del genet, i per l'altre part, el "bocado" és la mossegada que fem quan masteguem una porció de cop.

A El Bocao hi podrem trobar tota classe d’ibèrics, vins i menjar a la brasa, a més de gustoses tapes, com per exemple, les croquetes casolanes. I a més del servei de restaurant, a El Bocao també venen alguns productes al detall com per exemple productes de qualitat i reconeguts com l'oli d'oliva verge extra Portico de la Villa. Treballen amb ibèrics, tant pernils com embotits de Salamanca i de la marca Faustino La Fuente Montañó. Tenen dos classes de pernil ibèric: el “jagugo” de Gla, el qual té una aparença més fosca i un gust fort i pronunciat. És un dels millor pernils ibèrics i prové dels porcs ibèrics que s'alimenten durant tota la vida amb gla; i també podreu provar el pernil de “recebo”, amb un gust més lleuger, i prové dels porcs ibèrics que han estat alimentats de manera mixta durant la seva criança: primer se’ls alimenta amb gla i abans de sacrificar-los s’alimenten amb pinso.

Per acabar, en David ens explica com cuina un dels plats estrella que tenen a la carta,el “cochinillo crujiente”: és un plat que es cuina a dos temps i amb paciència. Es confita a foc lent durant unes deu hores al forn a 60ºC perquè quedi molt tendre per dintre. La segona cocció és al forn i a una temperatura molt alta perquè quedi daurat i cruixent per fora. Li posen la guarnició de puré de moniato o patates fregides casolanes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada