COMERÇ I SERVEIS AL BARRILa zona del Nucli Antic es caracteritza per tenir un comerç petit i mitjà, divers, i de qualitat. No hi ha una tipologia única de comerç, sinó una gran varietat de petites i mitjanes empreses que ofereixen diferents productes i serveis. Des de centres de disseny gràfic, hosteleria i restauració o centres estètics,  tallers mecànics, botigues d’artesania, petits supermercats o forns artesans.

Els carrers del Nucli Antic inviten a passejar per comprar de manera tranquila i amena, pensant que és allò que realment necessitem, amb la qualitat com a segell. És un comerç de proximitat que es caracteritza pel tracte directe i el producte local,  localitzat en un espai per passejar i trobar-se i compartir moments amb els venedors i veïns. Tot això en un ambient caracteritzat per l'atractiu de part del patrimoni històric de  Vilanova i la Geltrú. Pots anar a buscar aquells aliments que necessites, tot passant davant l'Orfeó Vilanoví, o anar a gustejar unes tapes a prop del Museu Romàntic Can Papiol.

Els comerços inventariats que s'ubiquen al Nucli Antic estan dins d'uns límits físics que es corresponen a la Llei de Barris del PINA -Projecte Integral del Nucli Antic-. És per això que alguns comerços a prop del Nucli Antic no han estat censats en aquest plànol de serveis i comerços ja que no entren dins els perímetres físics de la Llei de Barris. A grans trets, el Nucli Antic està limitat pel Carrer Pare Garí, Carrer de l'Aigua, Carrer de Tarragona, Plaça de les Neus, Carrer Sant Pere, Plaça Peixateria, Plaça del Pou, Carrer de la Pastera, Plaça de les Casernes, Raval de la Pastera, Carrer de l'Hospital, Carrer de Sant Magí, Plaça Cap de Creu i Carrer Tarragona. En el moment de l'elaboració del cens de comerços del Nucli Antic, els/les tècnics/ques corresponents del PINA han anat a aquells serveis i establiments comercials que es localitzen en la zona física de la Llei de Barris.


En el 2010 es va realitzar un primer cens dels comerços i serveis, creant i editant un primer plànol dels comerços de la Vilanova Vella. En el 2011 s'ha actualitzat les dades dels comerços i serveis, i s'ha elaborat un mapa desplegable i un digital. Per fer públiques aquestes dades en els mapes s'ha demanat una autorització als serveis i comerços del Nucli Antic. D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999 del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i concretament amb l'Article 31, les dades exposades tenen tractament de cens promocional, amb una finalitat de tractament de publicitat i prospecció comercial. Aquestes dades han estat facilitades pels mateixos interessats i s'han obtingut amb el seu consentiment. 


En total són 111 els comerços i serveis que han participat en aquesta campanya de promoció i difusió del servei econòmic del Nucli Antic. En els següents plànols es pot visualitzar la localització de la major part d'establiments del barri. Aquests estan ubicats en els diferents carrers i plaçes, amb les corresponents icones del producte que ofereixen. S'ha dissenyat un mapa desplegable amb la localització dels comerços, museus, elements culturals, equipaments i zones de mobilitat. I a més, també podeu visualitzar els comerços i serveis a través d'aquest mapa digital, en el que anirem actualitzant la informació dels comerços i serveis de la zona. 

Si ets un comerciant del Nucli Antic, pots sortir anunciat en el mapa digital, només cal que et posis en contacte amb nosaltres i publicarem les dades del teu establiment: 
a l'email nucliantic@vilanova.cat o al telèfon 93 814 00 00 (ext.2252)

Mapa digital dels comerços del Nucli Antic

Recomenem que per visualitzar correctament la informació dels comerços i serveis, feu servir l'eina de vista panoràmica de l'esquerra del mapa digital. Si amplieu la imatge, veureu correctament tots els establiments ubicats al mapa, i les dades de contacte d'aquests.

Mapa desplegable comerços Nucli Antic


Els plànols desplegables estan disponibles pel ciutadà en espais municipals com l'OAC -Oficina d'Atenció Ciutadana-, La Botiga, i a l'Oficina de Turisme.ENTREVISTES A COMERÇOS I SERVEIS DEL NUCLI ANTIC


En el bloc del Nucli Antic oferim un espai de participació a aquells establiments que vulguin donar a conèixer el servei o producte que ofereixen. Ja hem realitzat algunes entrevistes a establiments del Nucli Antic, en les que els diferents comerços ens parlen de l'historia del seu negoci, el producte que ofereixen, i allò que els diferencia i fa únics com a comerç i/o servei.

Si tens un comerç o servei econòmic al Nucli Antic, i vols promocionar-lo a través del bloc, os podeu posar en contacte amb nosaltres i concertarem un dia i hora per fer-vos l'entrevista: a l'email nucliantic@vilanova.cat o al telèfon 93 814 00 00 (ext.2252)


Amb Art
Mini-Cash (Can Pebrots)
ACCIONS FETES DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL NUCLI ANTIC

A més, també podeu consultar algunes de les accions ja realitzades  per la dinamització del comerç del Nucli Antic en anys anteriors al 2011: Enllaços d'interès