divendres, 27 d’abril del 2012

Activitats al nucli antic del 27 al 29 d'abril

* En aquest espai del bloc s'anuncien tant aquelles activitats que es duen a terme al Nucli Antic, com aquelles entitats del Nucli Antic que dinamitzen accions en altres espais.

EXPOSICIONS


Obertura de l'exposició: Pantalla Global (Primavera. Arts escèniques, visuals, música) a La Sala.  Del 27 d'abril al 27 de maig. Mostra en actiu a la Sala de les columnes. L'objectiu de l'exposició és mostrar el poder de la pantalla en tots les seves vassants: seducció, espectacle, creació d'arquetips i models, informació, comunicació, etc. Uns poders que amb els avenços tecnològics no paren d'augmentar fins arribar a l'actual proliferació de pantalles, les quals cada vegada estan  presents en més espais i moments: pantalla de TV, de vídeo, tàctil, lúdica... L'exposició s'inaugura avui divendres a les 19 fins les 29 hores. 
L'accés és lliure i gratuït. Organitza la Regidoria de Cultura. 


Artistes amb el SÀHARA (Primavera. Arts escèniques, visuals, música) a La Sala. 15 artistes han donat una de les seves obres per a que siguin exposades i subhastades per finançar el projecte de rehabilitació de l'escola ZURGU ABDEARRAHMAN d'Ausserd als camps de refugiats de Tindouf. S'inaugura aquest dissabte 28 d'abril a les 19.30 hores. Col·laboren artistes com Joaquin Budesca, Arthur Duch, Pep Duran, Lluis Amaré, Manel Claver, Montse Cabezas, Joan Ill, Ferran F. Margalet, David Ricart, Marc Sardà, Sebastià Serra, Martí Valero i Pep Ventura. Organitza Sàhara Acció Solidària. Aquesta mostra estarà en actiu fins el 10 de maig. 


Exposició "Koncept" al Centre d'Art Contemporani La Sala, a la sala de voltes. Koncept és una mostra que reflexiona a l’entorn del significat de l’art a l’actualitat. La mostra ofereix un ampli ventall d'obra de reconeguts creadors lligades a la noció d'història i temps.Entre els artistes de la col·lecció tenim entre d'altres: Pablo Picasso, Andreu Alfaro, Frederic Amat, Joan Brossa, Chillida, Pep Duran , Josep Guinovart , Joan Miró, Antoni Tàpies, Christo. Col·lecció Biel Torrens. Aquesta mostra estarà exposada al públic fins el 10 de juny.

Horari de La Sala: De dimarts a dissabte de 18 a 21h. Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14h. Dilluns tancat. Accés lliure i gratuït.


A.C.Ateneu VilanovíMostra de pintura: Aquarel·les de Núria Casanellas. Exposició en actiu fins el 30 d'abril, a l'associació cultural Ateneu vilanoví (Plaça llarga, 19).
Horari, de 19 a 22 hores. L'accès és lliure i gratuït.




PROJECCIONS

A.E.Talaia. Projecció: Àfrica en BTT: Malawi, the warm heart of Africa, a càrrec de Raquel Mirabent i Robert Masana. Organitza el Grup d'Escalada i Muntanya (GEAM). Avui divendres de 20.30 a 22 hores a la seu de l'entitat. L'accès és lliure i gratuït. 




EXHIBICIONS

Dia Internacional de la Dansa. Exhibició per part de les escoles i entitats de la ciutat de les coreografies que han estat treballant durant tot l'any.  El 28 d'abril de 2012 al matí i a la tarda a la Plaça de les Neus. L'accés és gratuït. Aquest acte té la finalitat d'acostar la dansa a tots els públics, donar a conèixer aquesta disciplina i els valors que du implícits. L'Ajuntament de Vilanova, el Teatre Principal i les escoles privades de la ciutat, un any més han  unit les seves forces per donar forma a una programació estructurada de dansa en la qual també hi participen nombroses entitats. El diumenge 29 d'abril, a les 19 hores també hi hauran actes al Teatre Principal per part de IT Dansa. Jove Companya de l'Institut del Teatre. 



VISITES GUIADES

Museu Romàntic Can Papiol. Casa-museu que evoca la vida quotidiana d’una família benestant del segle XIX. Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants d ela vila, que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Fou construïda entre el 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic. La casa conserva l'estructura i distribució i la decoració originals. 

Divendres dia 22: de 10 a 13h i de 16 a 18h
Dissabte dia 28: de 10 a 13h i de 16 a 18h 
Diumenge dia 29: de 10 a 14h 

Les visites al museu són amb guia i comencen a l'hora en punt. Tarifes: entrada general a 3 euros, entrada reduÏda a 1,5 euros i la tarifa per grups és 45 euros. 


NITS JOVES


Cada dissabte a la nit es dinamitzen activitats varies pels més joves. S'està realitzant un treball a l'espai públic de dinamització i sensibilització amb la finalitat d'afavorir un sentiment de pertinença a l'entorn, prevenir o evitar els possibles conflictes de convivència deriviats de l'ús d'aquest.  Aquest és un espai d'oci nocturn pels joves per fomentar la seva participació a través d'un seguit d'activitat d'oci alternatiu al comercial. Tots els  dissabtes a la nit al Pavelló Municipal d'Esports. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada