dilluns, 11 de juny del 2012

Floristeria Hera


En Harold i la Laia són una parella emprenedora que han obert recentment la Floristeria Hera del carrer dels horts. Porten força temps vinculats a l’ofici de la jardineria i floristeria ja que van estar treballant durant cinc anys a una floristeria a Castelldefels. En un principi no volien obrir un negoci pels riscos que suposa, però al final van decidir emprendre i consideren que els ha sortit bé. Els hi agradava la zona del Nucli Antic i van trobar aquest local del carrer dels horts. Troben que estan en una bona ubicació degut a que tenen a prop l’aparcament de darrere l’hospital i a més estan en una zona de pas cap al centre. Quan van veure l’estat del local es van emportar un ensurt però amb dedicació i esforç van fer reformes interiors fins a obrir-lo definitivament a principis d'aquest any. "Els veïns de la zona han observat el procés de transformació del local fins a ser la Floristeria Hera i els han rebut molt bé", comenta l'Harold. Valoren la seva presència al carrer degut a l’estètica del local, l’ambient acollidor i el caliu humà del tracte de l'Harold i la Laia. En relació al marxandatge interior s’han inspirat amb el popular Bosc de les fades de Barcelona, ja que tenen un estanc interior amb carpes i una decoració amb inspiració élfica a l’interior del local. Pel que fa el nom “Hera” és degut a una mescla de significats: per una part, perquè tant l’Harold com la Laia són admiradors de la mitologia grega, i Hera era la deessa del matrimoni, de les dones i el naixement, i perquè ”era” al·ludeix a un quadre petit de terra destinat al cultiu de flors o hortalisses.
A la floristeria Hera ofereixen varis serveis: principalment estan especialitzats en jardineria oferint un tracte complet de les plantes i s’impliquen en el procés de creixement i manteniment d’aquestes. Donen servei de floristeria fent diferents tipus d'arranjaments florals, ja sigui a petita escala o per algun esdeveniment –casaments, bateigs, aniversaris, funerals..-.També doten de serveis a domicili ja que porten rams de flors o plantes a casa quant algun client els hi sol·licita. A més, en aquest servei a domicili inclouen assessorament en interiorisme relacionat en la decoració amb plantes: com s’han de distribuir o quin espai ocupar en el balcó o jardí. En altres casos, quan hi ha alguna persona que se’n va de vacances i no té qui li cuidi les plantes, dins els serveis a domicili que fan, també inclouen acordar una cura de les plantes a domicili. També treballen per encàrrecs: en el cas que algun client els hi demani un tipus de planta que no tinguin en l’estoc de la botiga, fan l’encàrrec al majorista i amb puntualitat entreguen la comanda feta al client. Pel que fa la qualitat del servei, en Harold i la Laia aprecien com a principal element el tracte al client a través d'un bon assessorament i acompanyament en l'atenció i per aquest motiu es consideren "molt més que una floristeria". 

A més de l'experiència que tenen ambdós, constantment es reciclen en l'ofici. L'Harold es considera autodidacta i apassionat de la seva feina, i té en ment diferents maneres creatives de com portar la floristeria. Com a projecte futur i innovador tenen pensada una manera d'obrir les portes de l'ofici de jardiner a la gent. Tenen en ment dinamitzar tallers de floristeria per donar nocions bàsiques de com fer un ram -la gamma cromàtica que es necessita o quina és la millor convinació de plantes- i les cures que requereixen. Donar a conèixer que fer un ram, una tasca que pot semblar senzilla, implica una cura i treball laboriós al darrere. 


Actualment ens comenten que les promocions més destacades que tenen són, principalment que no cobren en el servei a domicili; les “orquídies personalitzades” on pots posar les fotos dels més propers a la planta; i un obsequi quan fan servei d'arranjaments florals en un casament: en el cas dels casaments petits, regalen la flor de la solapa al nuvi i als més propers a aquest. En el cas dels casaments grans regalen el coixí dels anells.




Com a repunt final, en Harold ens parla de la seva planta preferida i les cures que necessita: l'orquídia, una planta ideal per decoració interior. Considera que és la planta ideal per tenir en l’interior de la llar, perquè és elegant, i queda bé en qualsevol espai, ja sigui una llar amb decoració minimalista o més rústica. És una planta força longeva ja que viu 10 anys i prové d'hàbitats geogràficament diversos. La família de l'orchidaceae comprèn aproximadament 25.000 espècies de diferents zones geogràfiques. A la floristeria Hera trobarem orquídies originàries de Colombia. Requereix algunes recomanacions pel seu manteniment: l’arrel és aèria i necessita que li toqui la llum, per això és recomanable posar-les en un test transparent. I més que posar-les en terra com la majoria de plantes recomanen cultivar-les amb escorça de pi, per la falta de regularitat en el reg. L'Harold creu que el manteniment d'una planta necessita molt més que el reg o la llum i s'ha de tenir en compte la cura particular d'aquesta. Tota planta té unes característiques particulars que fan d'aquesta un ésser viu singular. El cas de l'orquídia ens trobem amb  una planta amb aparença fràgil i delicada, tot i que és molt més forat del que sembla, i molt agraïda al tracte que li donen.








La Floristeria Hera està al C/Horts,1 Els horaris són de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores, i de 17 a 21 hores. Obren els diumenges al matí de 10.30 a 14 hores.Per contactar amb ells podeu trucar al 93.8140094 o per email: floristeriahera@gmail.com. Podeu informar-vos de les últimes novetats al facebook.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada