dilluns, 18 de febrer del 2013

Fòrum de la Mobilitat i Consell Assessor del Nucli Antic


La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, va convocar dijous una nova sessió del Consell Assessor del Nucli Antic, juntament amb els membres del Fòrum de la Mobilitat. La sessió, presidida per la regidora i el director de Serveis Urbanístics i Territorials de l'Ajuntament, Francesc Surroca, va servir per debatre la problemàtica de la mobilitat en aquesta zona de la ciutat, i per fer propostes de futur.La decisió de fer una convocatòria conjunta ve donada perquè en el darrer Consell Assessor del Nucli Antic, el passat 29 de novembre de 2012, es van tractar temes relacionats amb la Mobilitat al Nucli Antic, com els problemes relacionats amb la velocitat i la intensitat de vehicles en alguns carrers, però que tenen a veure amb la mobilitat a tota la ciutat. Per això s'ha volgut compartir punts de vista i intentar trobar les millors solucions. D'aquesta manera, es va parlar de la mobilitat en el Nucli Antic i del Pla de Mobilitat, que es començarà a elaborar enguany.

La sessió de dijous va comptar també amb un torn de paraules, en el que el públic assistent va posar de manifest les diferents sensibilitats en relació a la necessitat de la circulació de vehicles pel nucli antic.

Primeres actuacions
Per això l'Ajuntament va proposar algunes solucions que s'aplicaran a curt termini, i altres propostes per aplicar a mig termini.

La sessió va servir per analitzar els principals carrers del nucli antic, distribuïts per eixos, i per fer propostes de present i de futur. Així, en les properes setmanes s'aplicarà la primera proposta, la instal·lació de jardineres i mobiliari en alguns carrers del Nucli Antic, amb l'objectiu que la velocitat dels vehicles que hi circulen sigui lenta, per adequar-la a la velocitat dels vianants i bicicletes, que són els elements que tenen prioritat en aquella zona.

Pel que fa a mig termini, s'ha proposat propostes lligades al desenvolupament del Pla de Mobilitat, que comença el 2013 i és previst que s'acabi al llarg del 2014. La reunió va comptar amb Paloma Sanchez-Contador, cap de l'Oficina tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària de la Diputació, que va fer una introducció del Pla de Mobilitat Urbana. Des de la Regidoria de Serveis Viaris es va explicar quines són les problemàtiques i alternatives a estudiar a través del Pla de Mobilitat, i quin és el calendari previst.

Per part de l'Ajuntament també es va aportar dades, corresponents al 2012, que demostren que el trànsit que hi ha ara al nucli antic és molt inferior al que hi havia abans de les obres del PINA, i que els accidents amb ferits en aquesta zona representa un 1 per cent sobre el total de la ciutat. Una dada molt positiva que diu molt a favor de la pacificació que s'ha aconseguit en el trànsit rodat al nucli antic. En aquest sentit, les darreres setmanes l'Ajuntament ha estat realitzant tasques de comptatge de vehicles que passen per alguns d'aquests carrers. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada