diumenge, 10 d’abril del 2011

Setmana de la Música i la Dansa a l’Escola Municipal de Música


Una de les expresions més autèntiques d'un poble està en les seves danses
 i la seva música. Els cossos mai manteixen.  (Agnes de Mille). 

Enguany, el motiu de la setmana cultural està dedicada a la música i la dansa. L’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat serà el centre encarregat d’acollir les activitats que es duran a terme de l’11 al 15 d’abril. Durant tota la setmana es desenvoluparan activitats transversals, treballades des de tots els departaments i que impliquen a tots els alumnes i professors i que, a més a més, són complementàries del currículum habitual. Durant aquesta setmana quedaran aturades les classes formals del centre i seran substituïdes per les activitats de la setmana cultural.

Les activitats que es duran a terme estan relacionades amb la dansa i música i es mostraran a través d’un cicle de cinema sobre aquesta temàtica; mostres de dansa relacionades amb balls d’altres països i èpoques, tallers de dansa com el swing i exposicions sobre la història de la música, entre d’altres. Pel que fa a la participació ciutadana, hi ha tallers d'activitats que són dirigits solsament pels alumnes de l'escola, i d'altres que són oberts a tothom. Moltes de les activitats es fan a la mateixa Escola de Música Municipal Mestre Montserrat, i d'altres tenen lloc a centres públics com el CEIP Sant Jordi o el Teatre Principal. 


Activitats obertes a tothom:
  • CinemaCicle de pel·lícules relacionades amb la música i la dansa. Amb projeccions de cinema per adults i cinema infantil. 
  • Curs de Swing. Es treballa l'estil de ball conegut com a lindy hop, del Nova York dels anys '20. El taller es farà de dilluns a dijous de 18,45h a 20.15 a la Sala Montserrat i divendres a les 20.15 es farà la mostra al pati de l'escola. 
  • Espectacle de música i dansa. Espectacle obert a tots els públics i que té lloc al Teatre Principal el dijous 14 d'abril, a les 20 hores.
  • Exposició: de cap a peus. Presentació virtual de la història i funció social que té i ha tingut la música i la dansa. Està obert al públic del dimecres a divendres de 17.30 a 20 hores.
  • Diferents actes el divendres 15 d'abril, cercavila a les 17.30 fins les 20 hores. Seguidament al CEIP Sant Jordi hi haurà una mostra de tallers i tot seguit, una mostra d'altres tallers al pati de l'Escola de Música. 

Tríptic informatiu Setmana Cultural de Música i Dansa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada