dimarts, 3 de maig del 2011

Entrevista al president de l'Associació de veïns Centre Vila




Seguint la línia de dinamització del bloc, tornem a entrevistar a un altre entitat amb actuació que té relació amb al Nucli Antic, concretament al president de l’associació de veïns Centrevila, Lluís Amaré. L’associació de veïns de Centrevila té actuació en moltes de les activitats que es fan al centre de la ciutat, i com a entitat veïnal repercuteix en els interessos i consultes dels veïns dels carrers de la vilanova-centre: delimitada per la part nord de l’hospital, de la geltrú pel carrer comerç, per la rambla Samà i l'avinguda de Cubelles.

La seu principal de l’activitat de l’entitat es troba al carrer jardí, on també el president de l’associació Lluís Amaré hi té el seu taller de pintura. El taller està obert diàriament i alhora també es reben les demandes dels veïns. Puntualment, les activitats més administratives tenen lloc un dia a la setmana a l’edifici dels jutjats.

Quines activitats dinamitzeu com associació ?

Per una part hi ha les actuacions que fem com intermediaris entre veïns i ajuntament. Recollim les queixes dels veïns i els hi comuniquem a l’administració local, o ajudem a persones amb dificultats a fer algun tràmit. Per una altre part està les activitats que fem en dinamització més popular i lúdic festiva. Amb col·laboració amb d’altres entitats com Compex, la penya blanc i blava o els bordegassos. Actuem conjuntament per fer festes en les que cadascú aportem la nostra participació.

Què diria de la participació de la gent a la vostra entitat ?

La gent s’engresca molt per les activitats que muntem de cara el carrer, com són l’arribo pel carnaval, el cercavila per la festa major del Centrevila, entre d’altres. Activament, els socis que conformen l’associació de veïns –hi ha 200 persones associades- són majoritàriament persones grans que no hi tenen tant una intervenció directe com si de reivindicació de fets que afecten al carrer. Falta gent jove que s’engresqui més a participar-hi. Hi ha la tendència de creixement de moltes entitats petites sense activitat periòdica sinó puntual. Potser si la gent s’agrupés més en associacions que ja tenen recorregut, es podrien fer més coses a nivell veïnal. En el nostre cas, sovint col·laborem amb altres entitats alhora de fer activitats, i és com millor funcionem, agrupats.

Com vas començar a involucrar-te amb l’associació de veïns centrevila ?

Ja hi col·laborava anteriorment fent coses puntuals. I amb el temps s’ha anat renovant la junta directiva i la dinàmica de l’associació. També s’ha ubicat el meu taller com a pintor a l’entitat en la què alhora, s’atenen les demandes dels veïns. Les actuacions més administratives i formals de l’associació es fan un dia a la setmana als jutjats. Puntualment també fem coses a l’Orfeó.

Algunes anècdotes

-     L’AA.VV Centrevila organitza com a festa major de barri vàries activitats diverses en les que hi té cabuda  un cercavila pel mes de juliol, que sol tenir lloc unes setmanes abans de la festa major de Vilanova i la Geltrú.
-     A l’igual que Octavi Lorente, president de l’associació de veïns de les casernes, Lluís Amaré posa la seva vena creativa a l’entitat: molts dels díptics i cartells de l’associació de veïns són creats i il·lustrats per ell mateix, així com manualitats diverses com capgrossos o dracs. Un dels seus últims contes és "En Llalo i les festes del barri" que explica les peripècies d'un infant trapella que ens ensenya com fer un drac amb caixes de cartró.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada