dijous, 9 de juny del 2011

Inauguració d'exposicions a La Sala

Aquest mes de juny el Centre d'Art Contemporani La Sala presenta noves exposicions que estaran en actiu durant el mes de juny fins setembre. La Sala, equipament cultural de la vila ubicat al Nucli Antic, acull anualment la programació d'arts visuals contemporànies mitjançant la qual fa arribar la riquesa i diversitat artística als ciutadans i ciutadanes. El valor afegit d'aquest espai ve doant per la promoció i difussió de l'obra artística d'autors locals. L'accès a les exposicions és lliure i gratuït, de dimarts a divendres, de 18 a 21 hores; dissabtes d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores; i diumenges i festius d'11 a 14 hores.  Aquestes són les exposicions que s'inauguraran aquest mes, i estaran en exposició a La Sala fins el mes de juliol i/o setembre:

L'exposició romandrà en actiu a la Sala de Columnes fins el 18 de setembre.
Inauguració "Bioritmes", d'Anselm Cabús, dijous 9 de juny a les 19.30 hores a la Sala de Columnes.  En aquesta exposició es mostra un ampli ventall d'obres inspirades en el moviment i el ritme "entès com allò que en la vida quotidiana marca, i alhora, limita l'espai". Cabús dóna un aire contemporani a les seves obres buscant una simbiosis amb la realitat del lloc afectat. Un dels eixos principals de l'obra exposada és la forma i relleu que dóna Cabús al patrimoni local. Això ho fa a través de la juxtaposició temporal present-passat, donant-li a l'obra un aire innovador sense oblidar  un gran respecte pel passat.


A més, per aquelles persones que no puguin assistir a la inauguració, el diumenge 3 de juliol a les 12 hores, es tornarà a presentar l'exposició comentada pel mateix artista. 
Més informació


  L'exposició romandrà en actiu a la Sala Oberta fins el diumenge 10 de juliol. 
Inauguració de "Baix a Mar" vist per Salvador Pujadesdivendres 10 de juny  a la Sala Oberta. Homenatge al món de la mar i la pesca a través de l'obra pictórica  de la nostra platja en la primera meitat del segle XX , abans de contruir-se el port de Vilanova i la Geltrú.  L'estil de l'obra es presenta amb influències de l'estil naÏf. A més, per ambientar l'exposició es mostren fotografies del paisatge i paisanatge de l'època. Aquesta exposició està organitzada pel Museu del Mar, l'Associació de Veïns del Barri de Mar, i la Cofraria de Pescadors. 


Com activitat complementària, el diumenge 19 de juny es farà una visita comentada de l'exposició. A més, s'hi afegeix l'accent didàctic amb la Taula Rodona sobre el món del mar, i mariner titulada "Vilanova Mar en l'època de Pujades", moderada per Josep Ayza Rosales, president del Museu de Mar; i les xerrades amb els testimonis de mariners i historiadors titulades "La pesca avui", amb la col·laboració de la Cofraria de Pescadors, i la xerrada "Ecosistema marí. Té futur la pesca artesanal ?", on es parlarà sobre la la protecció del fons marí i d'altres temes, amb la col·laboració del Consorci Els Collsi Miralpeix. 
Més informació


L'exposició romandrà en actiu a la Sala de Voltes fins el 25 de setembre. 
Inauguració "Arxiu de Diogènes" de Carles Arnal, el divendres 17 de juny a la a la Sala de les Voltes. En aquesta exposició es mostra la idiosincràcia personal de l'autor, de la corrent d'artistes anomenats outsiders i "art brut" i la construcció del seu arxiu d'objectes. A través d'aquesta obra es presenta una modesta reflexió de la creació a través del caos, l'autoaprenenatge i la materialització d'una realitat no imaginada. El treball s'ha elaborat amb peces de matèria orgànica i de treball informalista de l'autor. Els eixos principals d'aquesta exposició són mostrar l'acumulació de material de l'artista, a través de l'articulació d'una remirada als objectes quotidians i el reciclatge. Això a través del guiny i influència d'artistes de l'alçada com el francès Duchamp pel que fa la reformulació d'objectes quotidians, el redescobriment de l'atzar del teòric del surrealimse Breton, a més dels collages de Picasso. El segon eix de l'exposició ve donada per la instal·lació de l'estudi-taller d'Arnal dins la mateixa sala d'exposicions, on de manera oberta al públic es mostra la construcció de les peces, alhora que invita a conèixer el procès creatiu i de transformació de les peces en art.  


Com activitats complementàries, el diumenge 10 de juliol a les 12 hores es farà una visita comentada de l'exposició pel mateix artista. El 16 de juliol, a les 12 hores hi ha programada una activitat pels més petits on es dinamitzarà un taller infantil per descobrir l'obra de Carles Arnal i practicar la seva tècnica. Per últim, el 23 de juliol es podrà visitar el taller de l'artista a les 20 hores en la que es mostrarà el procés creatiu de la seva obra. 

Programació La Sala, març-agost-2011
Informació relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada